Stringer 730 Excellent

Prijs € 5.950,-

Merk: Stringer
Type: 730 Excellent
Bouwjaar: 1978
L O A: 7,30 m
Breedte: 2,90 m
Kruiphoogte: 9,50 m
Diepgang: 1,30 m
Gewicht: 1300 KG
Prijs: €5.950,-
Motor: Yamaha
Vermogen: 8 PK
Brandstof: Benzine
Brandstoftank: 12 liter
Slaapplaatsen: 4/6
Dieptemeter: ja
Toiletten: 1
Zwemtrap: ja
Fornuis: ja

Beschrijving Stringer 730 Excellent

Stringer 730 Excellent:

De Stringer is een houten zeiljacht met een lengte van 7.30 m, een breedte van 2.90 m en een diepgang van 1.30 m. De waterverplaatsing is 1300 kg. Masthoogte (incl.marifoonantenne) bedraagt 9.50 m boven de waterlijn. De stahoogte in de kajuit is 1.70 m. Ons schip, de eerste Stringer 730 Excellent, is gebouwd in 1978 door de ontwerper zelf. Het schip is momenteel eigendom van de tweede eigenaar. De boot is in optimale conditie.

Het is een overnaads rondspantschip, gebouwd van Bruynzeel hechthout met alleen mahoniehouten lagen. De huidplaten zijn verbonden door grenen stringers. Het schip is comfortabel en ruim (volgens de beschrijving maximaal 6 slaapplaatsen, maar in de praktijk twee slaapplaatsen voor kinderen in het vooronder en twee comfortabele slaapplekken voor volwassenen in de kajuit) en is een gemakkelijke zeiler. “Ze zeilt als een open boot”. De elektrische installatie is volledig vernieuwd in 2008. Dektent en huik zijn van 2020 en van 2021. Onderhoudslijst is aanwezig. De viertakt Yamaha buitenboordmotor, bouwjaar 2004, wordt vanuit de kuip bediend en heeft een vermogen van 8 pk.

Zeilgarderobe:

Er zijn 3 grootzeilen (11,4 m2), Twee genua’s I (18,6 m2), een genua II (12,7 m2), een high aspect, een fok (10,3 m2), een stormfok (3,5 m2) en een spinnaker (42 m2) met chute. De zeilen zijn op leeftijd, maar goed in vorm. De bediening van zeilen, want en reefinrichting gaat geheel vanuit de kuip. De boot heeft een furlex rolfoksysteem, waarvoor de genua II, de high aspect en de stormfok zijn aangepast. De mast is eenvoudig strijkbaar. Er is een ST 1000 stuurautomaat van Raymarine. De boot is goed solo te zeilen.

Interieurindeling:

De binnen indeling is ruim en praktisch: keuken tegen het mastschot en ruime (leg)kasten in de kajuit en onder de banken. Een uitschuifbare ruime navigatietafel, radio, marifoon en controlepaneel. In het vooronder twee hanglegkasten en legschappen en ook een elektrisch onderwaterlijntoilet. Er is een ruime verplaatsbare tafel voor in kajuit of kuip.

Onderhoudshistorie:

Het schip staat ’s winters altijd binnen. De eigenaar heeft het schip altijd met liefde behandeld en goed onderhouden en dat is ook te zien! Tijdens de onderhoudsbeurt dit voorjaar 2021, werden enkele slechte plekken in de bodemplaat aangetroffen. Na inspectie werd besloten, de bodemplaat grotendeels te vervangen. Deze grote reparatie werd in juni/juli 2021 uitgevoerd bij DEEP yachts in Arnhem, de plaats waar het schip ook werd gebouwd in 1978. Ook werden alle verbindingen van het onderwaterschip gecontroleerd op slechte plekjes en zonodig gerepareerd. De kiel werd gezandstraald en geconserveerd. Het gehele onderwaterschip werd in de conservering en antifouling gezet. Ook werd de buitenboordmotor grondig nagezien en van een nieuwe distributieriem voorzien.

Dit mooie houten zeiljacht bevindt zich in zeer goede staat. Het schip is zeer compleet uitgevoerd en is vakantie klaar. Voor meer informatie, of een bezichtiging van dit mooie schip kunt u contact opnemen met ons op 0515-443330 of via ons contactformulier.

Meer informatie over deze boot?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.