Aluminium toer / visboten

Wilt u een aluminium boot kopen? Bij Van Roeden Watersport vindt u een groot aanbod aan aluminium boten

Vroeger werden aluminium boten vooral voor de visserij gebruikt, tegenwoordig weten ook recreatieve vaarders de aluminium boten te vinden. Er zitten namelijk veel voordelen aan deze lichtgewicht boten. Bij Van Roeden Watersport hebben we verschillende soorten aluminium boten, van familieboten tot visboten en werkboten. Bent u op zoek naar een duurzame, onderhoudsarme boot voor vele fijne vaartochten op het water? Dan moet u zeker ook deze aluminium boten meenemen in uw overwegingen. Weet u niet zeker welke boot het beste bij u past? We helpen u graag met deskundig advies, zodat u de juiste boot koopt voor uw doeleinden.

Wat zijn de voordelen van aluminium boten?

Aluminium boten zijn zeer stabiel en licht wat ze tot geschikte visboten maakt. Ook de Marine boten zijn zeer geschikte boten voor de recreatieve visser, wij hebben dan ook diverse aluminium boten voor de recreatievisser in ons assortiment. Maar aluminium boten zijn zeker niet alleen voor de visserij geschikt. Ook voor de recreatievaart is dit een fijne boot. Eigenschappen als duurzaam, lichtgewicht, laagste ‘cost of ownership’, onderhoudsvrij en een lange levensduur klinken toch iedereen goed in de oren. We lichten deze eigenschappen van dit bijzondere metaal graag voor u toe.

Doordat aluminium zo licht is, is de boot makkelijk te verplaatsen. Aluminium boten zijn gemiddeld wel 60% lichter dan boten van staal. Ideaal als u veel verschillende plaatsen wilt ontdekken te water. De aluminium boten zijn goed hanteerbaar. De boot is zo uit het water en op uw boottrailer geplaatst. Op deze manier bent u niet beperkt tot een bepaald gebied en kunt u overal genieten van het varen met uw eigen boot. In uw vakantie elke dag in een ander meer of kanaal varen? Met aluminium boten behoort dat zeker tot de mogelijkheden!

Lange levensduur en lage kosten

Aluminium boten hebben de laagste ‘cost of ownership’. Dit betekent dat zij, van alle boten op de markt, het minst kosten aan onderhoud. Aluminium heeft een ander oxidatieproces dan andere metaalsoorten. Daardoor kan aluminium niet roesten of rotten en wordt het ook niet aangetast voor UV-straling of vocht. Aluminium boten hebben daarom geen beschermende verflaag nodig, of bijvoorbeeld een antifouling. Deze ideale eigenschappen van aluminium zorgen ervoor dat de boten qua onderhoud vrijwel geen kosten met zich meebrengen. Omdat het materiaal zo lang goed blijft, hebben aluminium boten een zeer lange levensduur. De aankoop van een aluminium boot is dus een aanschaf waar u lange tijd plezier van blijft houden.

Aluminium boten zijn financieel interessant door hun hoge restwaarde

Doordat aluminium boten een zeer lange levensduur hebben, brengen de boten ook tweedehands nog hun geld op. De restwaarde van aluminium boten is relatief hoog in vergelijking met rubber en polyester boten. Als u toe bent aan een andere boot of uw aluminium boot om een andere reden wilt verkopen, is het natuurlijk fijn als de boot een goede restwaarde heeft. Daarbij is aluminium goed recyclebaar en dragen aluminium boten niet bij aan de plastic afvalberg.

Alle voordelen van een Marine aluminium boot op een rij:

 • Lichtgewicht: gemakkelijk te vervoer (zelf op het dak van een auto)
 • Duurzaam: milieuvriendelijke productie & alle gebruikte materialen zijn 100% recyclebaar
 • Uitstekende vaareigenschappen: hoge snelheid al met kleinemotoren, uitstekende vaarstabiliteit en
  manouvreerbaarheid
 • Alle Marine aluminium boten zijn 100% onzinkbaar
 • De beste materialen: De rompen van de Marine aluminium boten zijn volledig gemaakt van het
  hardste H36 aluminium! (de meeste aluminium boten zijn van een mindere kwaliteit aluminium
  gebouwd)
 • Lange levensduur
 • Hoge restwaarde

Een ruim aanbod aan aluminium boten bij Van Roeden Watersport

Bent u overtuigd van de voordelen van aluminium boten? Bij Van Roeden Watersport hebben we een ruim aanbod van aluminium boten en de geschikte boot voor u zit er zeker bij! Want of u nu op zoek bent naar een kleinere boot in een lagere prijsklasse of juist een boot waar u meer ruimte heeft, wij hebben zeker de geschikte boot voor u.
Zo kunt u bij ons terecht voor :

 • Marine Light Range boten
 • Marine Strong Range
 • Marine Work Range boten
 • Marine Jon Boten
 • Marine Family Range
 • Marine Fish Range boten.

Advies op maat bij Van Roeden Watersport

Twijfelt u welke van de aluminium boten het beste past bij uw wensen? Wij helpen u graag te ontdekken welke boot geschikt is voor u en geven u een advies op maat. Wilt u met ons in contact komen, gebruik dan ons contactformulier, bel ons op +31 515- 443330 of breng een bezoek aan onze showroom. U vindt onze showroom in Heeg (Friesland). Een aluminium boot kopen bij Van Roeden Watersport betekent het gemak van deskundig advies en uitstekende service! Het volledige assortiment vind u hier.