Veelgestelde vragen

Wij hebben de meest gestelde vragen over Van Roeden Watersport op een rijtje gezet.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via +31(0) 515 443 330.

Suzuki buitenboordmotoren

Ja, Suzuki buitenboordmotoren staan bekend om hun betrouwbaarheid, brandstofefficiëntie en krachtige prestaties. Ze zijn een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een motor van hoge kwaliteit voor zijn boot.

Er zijn veel geweldige merken op de markt, waaronder Yamaha, Mercury, Honda en Suzuki. Het beste merk hangt af van uw behoeften en budget. Het is altijd aan te raden om onderzoek te doen en verschillende modellen te vergelijken voordat u een beslissing neemt. Wij raden Suzuki aan.

Voor het antwoord op deze vraag kun je het beste de handleiding van jouw Suzuki buitenboordmotor raadplegen of de website van Suzuki. Het is belangrijk om brandstof van goede kwaliteit te gebruiken om de prestaties en levensduur van uw motor te optimaliseren. Daarnaast is het aan te raden om een brandstabilisator toe te voegen aan de benzine, vooral als u de motor voor langere tijd opslaat of als u brandstof van mindere kwaliteit gebruikt.

De levensduur van een buitenboordmotor hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de motor, hoe vaak en intensief deze wordt gebruikt, en hoe goed deze wordt onderhouden. Over het algemeen kan een goed onderhouden buitenboordmotor tussen de 1500 en 3000 draaiuren meegaan voordat er belangrijke reparaties of vervanging nodig zijn. 

Door regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals olie verversen, bougies vervangen en filters reinigen, kunt u de levensduur van uw buitenboordmotor verlengen. Het is ook belangrijk om uw motor op te slaan op een droge plaats en deze te beschermen tegen weersinvloeden wanneer deze niet in gebruik is.