Naar contactformulier

Osmose behandeling

Osmosebehandeling voor uw schip

Osmosebehandelingen zijn noodzakelijk als u osmose in de romp van uw polyester schip heeft.

Wat is osmose?

Osmose is een degeneratieproces in glasvezellaminaat en wordt veroorzaakt door een chemische reactie tussen water en stoffen in de scheepsromp. In dit geval komt er door de gelcoat heen vocht in de romp. Dit vocht reageert op de daar aanwezige chemische stoffen waardoor er zuren ontstaan.

Deze zuurhoudende stoffen bouwen op hun beurt druk op achter de gelcoat, waardoor blaasjes en uiteindelijk ook delaminaties en barsten kunnen ontstaan. Wanneer de gelcoat op deze manier beschadigd wordt, zuigt het onderliggende laminaat water op als een spons. Met een osmosebehandeling wordt dit verholpen en wordt uw schip hersteld.

Verhelpen van osmose in polyster schepen

Wij zijn perfect in staat om dit probleem voor u te verhelpen. Voor meer informatie betreffende osmose behandeling kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

  

Onderhoud, reperatie en verkoop schepen

Behalve het verhelpen van Osmose aan uw boot, kunnen wij divers ander onderhoud aan uw schip uitvoeren. Ook kunt u bij ons terecht voor de aankoop van St. Tropez launchboten, het kopen van sloepen en diverse andere boten. Voor een compleet overzicht kijkt u op onze verkoop-pagina.